Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2017-05-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Dimensioner
10 x 180 x 110 mm
Vikt
128 g
SAB
Vej
ISBN
9789163614989
Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem (pocket)

Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-05-31

Slutsåld

Magstarkt! lyfter fram ny forskning som visar på att tarmfloran påverkar både vår fysiska och psykiska hälsa. Redan på 1800-talet förstod forskarna att det fanns bakterier i magen, men de visste inte varför de existerade eller huruvida de var bra eller dåliga för oss. Det är först under 2000-talet som forskningen kring magens nervsystem, bakterieflora och immunförsvar har kommit igång ordentligt, och den visar på att dessa bakterier spelar en mycket större roll än vad man någonsin kunnat ana.

Utöver beskrivningar och förklaringar av vårt mag- och tarmsystem innehåller boken även pedagogiska illustrationer och självhjälpsguider till hur man kan förbättra sin hälsa på naturlig väg. Författaren Martina Johansson går igenom tarmarnas betydelse för immunförsvaret, magens kommunikation med hjärnan och resten av kroppen, samt kopplingarna mellan fysiska och psykiska sjukdomstillstånd och tarmfloran. Bland annat visar den nya forskningen på att fibromyalgi, kronisk trötthet, cancer i tjocktarmen, IBS, Crohns sjukdom, ulcerös kolit och alla varianter av kronisk, låggradig inflammation troligtvis härstammar från obalanser i tarmfloran. Dessa bakterier är också vårt bästa försvar mot andra, elakartade bakterier och mycket viktigare för kroppen än immunförsvaret.

Martina Johansson är civilingenjör i bioteknik och biofysik från Chalmers och brinner för hälsa och välmående. Sedan ett par år tillbaka har kroppens tillverkning, utsöndring och påverkan av hormoner varit ett stort intresse och forskningsområde, och det är med denna kunskap som hennes författarskap har vuxit fram. Hon har tidigare skrivit böckerna Fettfrälst - snygg, starkt & frisk på högfettkost och Hormonbibeln. Martina har även en välbesökt blogg på martinas.nu där hon bloggar om kost, träning och hälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra
  Lena Lundblad, 23 november 2017

  Det är så mycket som är beroende av vad som händer i magen. Nu får man äntligen klart och tydligt veta varför. Så detta bok rekommendera jag till alla som vill må bättre.

 2. Missar tyvärr lösningen/ poängen
  BL, 11 augusti 2017

  Jag tycker boken är bra och ger en bra kunskap om hur det fungerar.

  Men jag saknar lösningen på problemen. Man förstår vilka problem/orsaker som beskrivs och mycket teori kring dem, men där stoppar det ofta.

  T.ex när man läser om prebiotika och probiotika så skulle det t.ex vara bra om man åtminstonne fick reda på någonslags innehållsförteckning som de skall ha för att ge effekt.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Magstarkt : en bok om tarmfloran och mage...