Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 8)
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2018-08-29
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
217 x 145 x 35 mm
Vikt
805 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205827
De som dödar drömmar sover aldrig (inbunden)

De som dödar drömmar sover aldrig

(66 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-29
210
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Får sjuttiotalet att flöda in genom samtidens persienner på ett imponerande sätt." Dagens Nyheter

"Guillous nya roman är riktigt bra." Expressen

Nu är det 70-tal. Vänstervågen från 1968 ter sig närmast som en idyll jämfört med det krig som håller på att växa fram mellan Europas säkerhetstjänster och en alltmer splittrad vänsterrörelse. Det blir bokstavligen en fråga om liv eller död.

Eric Letang arbetar på dagarna som biträdande jurist på Henning Sjöstrands famösa advokatbyrå. Men på nätterna och fritiden ingår han i en hemlig säkerhetstjänst inom den vänster som försöker organisera försvaret mot en hela tiden aggressivare statlig fiende. Hans stora kärlek Gertrude verkar som advokat i Hamburg medan klimatet hårdnar och hon får uppleva hur hennes vänner undan för undan fängslas eller dödas.

I Sverige arbetar statens hemliga agenter efter västtysk förebild för att försöka provocera fram en öppen konfrontation mellan terrorister och staten. För den motståndsrörelse där Eric Letang ingår blir det ett allt farligare spel. Samtidigt som släkten Lauritzen växer och en ny generation föds.

De som dödar drömmar sover aldrig är den åttonde delen i serien om Det stora århundradet.

"En spänningsfylld skildring av en tumultartad tid." Svenska Dagbladet

"Ett tryggt berättande med humor och lite perspektiv." Skånska Dagbladet

"Det går inte att inte gilla det." Sydsvenskan

"De som dödar drömmar sover aldrig räknar jag som en av seriens bästa." Arbetarbladet

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De som dödar drömmar sover aldrig
 2. +
 3. Den andra dödssynden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andra dödssynden av Jan Guillou (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av De som dödar drömmar sover aldrig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett uppsving gentemot dom två tidigare böckerna.
  Fabbe, 1 februari 2022

  Inte en av dom bästa böckerna i serien men heller inte en av dom sämre. Nu när dom sista av bröderna inte längre är kvar i handlingen så och allt fokus ligger på tredje generationen så blir det inte lika bra. Boken är dock tillsammans med 1968 en uppryckning från 50-talsboken, som var Ondskan rebooted. Det blir kul och konstigt när han inte bara har med sig själv som karaktär en gång utan två gånger i form av Erik och Eric men vafan, lite får man skarva på ålderns höst när egot får flyga frit... Läs hela recensionen

 2. Nja
  Olle H, 26 november 2019

  Jag har verkligen gillat Jan Guillous 1900-talssvit. Just den här delen tyckte jag var lite sådär. Den utvecklades mer till Jan Guillous egen vendetta mot Expressen och en del av statsapparaten. Hyggligt intressant och spännande men lite för Guillou-fokuserat.

 3. Snabbt direkt hem
  Odd Werner-Erichsen, 19 november 2018

  Boken är i vanlig ordning då Jan Gilliou har författat texten lättläst och det flyter på i händelserna på ett inspirerande sätt som gör att man inte vill sluta läsa. Köp boken, men det är bäst att köpa hela serien för detta är ett intressant sätt att se in i de olika händelserna i världshistorien med bröderna Lauritzen och deras familj som aktörer och observatörer.

 4. betyg på bok av JAN GUILLOU.

  Har inte läst ut boken ännu. jag tycker att den är bra och spännande tror att den blir mer spännande längre fram.

 5. Jan Guillous beskriver sin bästa tid
  Kjell Kampe, 20 september 2018

  70-talet var ju den tid då Jan Guillou blev riktigt känd för allmänheten genom IB-affären som briserade 1973. Hans åttonde bok i serien om 1900-talet (i princip ett decennium per bok) är en av de intressantaste. Om man själv (som jag bara något år yngre än JG) var politiskt aktiv så blir det en extra krydda att läsa om just 70-talet och få en återblick i olika vänsterrörelsers ageranden och förhållande till varandra, samt - inte minst -få maktens arrogans beskriven i väl giftiga formuleringar... Läs hela recensionen

 6. Nutidshistoria
  Ingrid Jönsson, 18 september 2018

  Blev lite omständlig i de sista kapitlen. Annars bra flyt. Lättläst.
  Men jag är så gammal att jag minns det mest.

 7. En riktigt spännande bladvändare.
  Anita Margareta Thedvall, 18 september 2018

  Den åttonde boken i "triologin" Brobyggarna. Kan varmt rekommendera alla böckerna. Fängslande berättelse om familjen Lauritzen fram till 70-talet. Hoppas på fortsättning fram till våra dagar...¿!!

 8. Fin kvälls lektyr. Ett kapitel varannan kväll.
  Lars-Åke Myrgren, 18 september 2018

  Gillar JG:s tids resor han är bara bäst! Har ett lätt språk. Lätt att placera sig själv i handlingen! Han är en bra på research!

 9. Svår att lägga ifrån sig
  Jan Carlqvist, 18 september 2018

  Vi som var med på 70-talet läser igenkännande och fängslade av de intressanta skildringarna av vänstergrupperna, Palestinakonflikten och IB-affären. Samtidigt som man påminns om tidens politiska diskussioner känns det som ett stort journalistiskt avslöjande kring vad som egentligen hände, i Sverige och Västtyskland.. Det är spännande, välskrivet och ofta väldigt roligt! Familjen Lauritzen fortsätta öden är en lyckad bakgrund för tidens händelser, där Guillou verkligen skildrar med egna er... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou