Bära och brista : andra Monikabok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Monika (del 2)
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2021-10-27
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
218 x 145 x 23 mm
Vikt
481 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207333
Bära och brista : andra Monikabok (inbunden)

Bära och brista : andra Monikabok

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-27
209
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Del två i Lövestams stora romanprojekt

Mina förfäder är en bedrövlig skara, när man gör sig en överblick. Bortlämnade barn och okända fäder, prostituerade och förmodligen fler alkisar än jag känner till. Jag själv är kulmen på misslyckandet: Hon som inte ens kunde föra dessa torftiga gener vidare.

Efter ett mindre sammanbrott på jobbet åker Monika på en terapeutisk skrivarkurs i Arvidsjaur. På kursen samlas en brokig grupp deltagare, och det blir en omvälvande vecka. Parallellt kliver Monikas förfäder fram ur det förflutna: Lisa, som kom till Stockholm för att söka upp sin fästman; Sten, som med sin storlek dödade sin mor; Sara-Maria, som skulle ha farit till Amerika. Deras berättelser får liv och blir bitar i det pussel som Monika lägger.

Sagt om Ljudet av fötter. Första Monikabok:

"Sara Lövestam skriver på ett sätt som går under huden, det går inte att värja sig eller förbli oberörd. En helt underbar bok och det bästa är att två böcker till om Monika snart finns ute." Eva Åström, Expressen Söndag

"Hon har en nästan kuslig förmåga att få sina romanpersonligheter att bli levande från första meningen ... Sällan har jag läst en bok som i så lätt ton lyckas berätta om svåra upplevelser. Och sällan har jag skrattat så mycket, för Sara Lövestam lyckas använda humorns kontrastverkan för att ge allvaret större djup." Lotta Olsson, Svenska Dagbladet"Att Lövestam kan ord och grammatik har jag lärt mig genom hennes handböcker om språket. Men hennes otroliga förmåga att skapa en berättelse som är så vacker, sorglig och äkta på samma gång var en underbar upptäckt. ... Detta är Första Monikaboken, jag längtar efter nästa." Birthe Wetter, Mariestads-Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bära och brista : andra Monikabok
 2. +
 3. Nu levande : tredje Monikabok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nu levande : tredje Monikabok av Sara Lövestam (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bära och brista : andra Monikabok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om något ska kallas enastående är det detta
  @carolinesbokhylla, 7 januari 2022

  "Man kan inte leva i en dröm som aldrig händer. Det är slöseri". Något som däremot är allt annat än slöseri är denna. För här är en läsning som utlovar en del och överträffar allt.
  Okej. Monkan is back! Hon skickas, efter ett offentligt sammanbrott, på terapeutisk skrivarkurs i - sånär som - nordligaste norr. Haparandabanan och släktforskningsdyk ger plats för frågor om livet, korv och potatis och haiku. Pusselbitar läggs till förståelse och tystnaden som kan göra människan hel passerar. ... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 23 november 2021

  I Sara Lövestams Bära och Brista har Monika packat bilen med kläder och necessär för fem dagar, laptop, lådan med objektivt värdelösa släktklenoder och den avgrundsdjupa sorgen över barnet som inte blev.
  Hon har försökt hantera sina känslor med en mörksvart, ironisk ilska. Den har manifesterat sig i brev, mail och kommentarer på sociala forum. Arbetsgivarens krav på terapi bemöter hon med att anmäla sig till en terapeutisk skrivretreat i Arvidsjaur.

  Monika vill skriva sin släkthi... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 oktober 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Som titeln anger så är det här den andra boken i romanserien om Monika. Som jag har förstått så kommer det en bok till. Jag älskade den första boken, och jag älskade den här boken. (Jag älskar i och för sig alla böcker av Sara Lövestam, och kan rekommendera alla hennes böcker). Mycket välskriven, gripande, rolig, intressant, och väldigt bra. Älskar när det handlar både om nutid och om förr i tiden. Rekommenderar varmt denna serie, men läs den första boken, Ljudet av fötter, först. Högsta betyget från mig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam