Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2015-02-19
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen
Dimensioner
265 x 200 x 10 mm
Vikt
434 g
SAB
Dof
ISBN
9789172059771
Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen (häftad)

Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-02-19
299
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vardagskompassen är ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen.

Barn med ojämna förmågor har svårt att klara vardagens alla krav. De hamnar i svårhanterliga situationer vilket leder till att självkänslan sjunker till botten. För att vi ska kunna kravanpassa olika vardagssituationer, kompensera för de färdighetsbrister barnet har och hjälpa barnet att träna och utvecklas, behöver vi förstå de bakomliggande orsakerna till själva beteendet, det vill säga vi behöver kartlägga det som finns under ytan. Vi behöver navigationshjälp, och vi som ska lotsa dem behöver en kompass: Vardagskompassen. 

I boken Vardagskompassen finns alla de verktyg som behövs för att underlätta vardagen för barn med ojämna förmågor:

* Du börjar med att göra en Kartläggning av vilka funktionsområden som är nedsatta och hur de kan yttra sig rent konkret i vardagen.

* Därefter följer en Situationsanalys: Vilka krav ställer situationen på barnet? Hur ser barnet på situationen? Hur ser omgivningen på situationen?

* Sist får du konkreta förslag och råd på Kompenserande strategier och hjälpmedel - hur vi kan kravanpassa och kompensera miljö och bemötande.

Tillsammans bildar dessa verktyg ett Sjökort som skapar gemensam förståelse för alla som ska stödja och lotsa det enskilda barnet.

Om författarna
Anna Sjölund är beteendevetare och handledare med grundläggande psykoterapiutbildning i kognitiv beteendeterapi.

Lena W Henrikson är informatör och redaktör och har arbetat med barn, ungdomar och vuxna med ojämna förmågor i olika verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen
  2. +
  3. Förskolekompassen : för dig som möter barn som har svårt att navigera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolekompassen : för dig som möter barn som ... av Lena W Henrikson, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vardagskompassen
    Ylva Ekstrand, 10 augusti 2017

    Möjligtvis en bra bok för någon som är helt nybörjare på att anpassa för barn med neuropsykiatrisk problematik. Har man läst lite innan är det alltför enkel och ger inte speciellt mycket ytterligare hjälp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna