Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2011-06-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Eslie Formgren, Sten Sundström
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
613.2,Vebe,Vmbb
ISBN
9789172412200

Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-06-30

Slutsåld

I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).

Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.

Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!

Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bäst
    inger hansen, 8 september 2016

    Absolut en av de bästa böcker, i ämnet, på svenska.
    Jag kan inte rekommenderar den varmt nog.
    Den får verkligen en att tänka i andra banor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gary Taubes