Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2015-12-28
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Ristilä, Kai (form) / Pousette, Ulrika (foto)
Dimensioner
245 x 200 x 20 mm
Vikt
675 g
SAB
Qca
ISBN
9789174245318
ABnoll-metoden med Ulrika (inbunden)

ABnoll-metoden med Ulrika

(30 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-12-28

Slutsåld

Ulrika Davidsson har under flera år fördjupat sig i blodgruppsanpassad mat: Livsmedel vi äter innehåller lektiner, en typ av proteiner som kan binda sig till specifika kolhydrater och blodgruppsmolekyler. Enligt denna teori avgör vår blodgrupp vilka lektiner kroppen tolererar, alternativt vilka skadliga konsekvenser maten får i vårt blodomlopp. Och den blodgrupp du tillhör speglar din inre kemi och bestämmer på vilket sätt du tar upp näringen ur maten, hur din kropp hanterar stress och inte minst vad du bör äta för att må bra och behålla hälsan.

Ulrika har själv praktiserat denna metod samt haft stor användning av den i sitt arbete som kostrådgivare. Hon baserar sin bok på sin egen fleråriga erfarenhet och på sitt arbete med att inspirera klienter att pröva en kostplan som skräddarsys för dem efter deras blodgrupp.

Boken är fylld med inspirerande recept, tips och råd och enkla kostplaner så att du snabbt kan komma i gång. Lättare än så här blir det inte!

Ur innehållet:

- Ulrikas egen intressanta historia om ABnoll-metoden

- Erfarenheter av ABnoll-metoden - fascinerande framgångshistorier

- Så här gör du - information om hur du snabbt och enkelt kommer i gång

- Ett fullmatat kapitel för varje blodgrupp (A, B, AB och 0) med guider till vad man ska äta, vad man ska undvika och vilka råvaror som är neutrala

- Så här gör du: 2-veckorsprogram för varje blodgrupp med tydliga och inspirerande kostplaner för frukost, lunch, middag och mellanmål.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av ABnoll-metoden med Ulrika. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ovetenskapligt trams och extrembantning
  Ludvig Lenner, 9 januari 2017

  Kortfattat:
  Recepten hon presenterar i boken är väl relativt bra men anledningen hon presenterar till att man ska äta på det sättet, AB0-metoden, är rent ut sagt fullfjädrat skitsnack baserat på pseudovetenskap producerat av två personers sk "forskningsresultat" vilka har motbevisats in absurdum men sprids vidare ändå för att personer som Ulrika utan någon som helst utbildning och riktig kunskap i ämnet vill tjäna pengar.

  Vill du tappa vikt och äta hälsosammare så slösa inte peng... Läs hela recensionen

 2. Saknar fakta

  Hade förväntat mig en bakgrundshistoria, förklaringar och undersökningar som stödjer teorin, men det var knappt någon fakta alls i boken. Känns dessutom lite lätt rörig och inga klara direktiv på vad som bör undvikas för varje grupp.
  Dock väldigt bra recept.

 3. Rent kvacksalveri
  David Olandersson, 4 mars 2016

  Det finns inga som helst vetenskapliga belägg för blodgruppsdieter.
  Köp den inte om du vill ha råd som faktiskt fungerar i verkligheten.

 4. Bokrecension
  Gustav98, 3 februari 2016

  Jag tycker att boken är bra, Bra recept. Försöker följa recepten efter min blidgrupp. Lätt att läsa. Goda recept och lättlagade.

 5. ABnoll-metoden med Ulrika
  ingmarie we, 25 januari 2016

  Jag tycker inte att Ulrika Davidsson är trovärdig. Senaste boken heter 'ABnoll-metoden med Ulrika'. Hon har givit ut minst 26 st böcker, t ex om 5:2, GI, LCHF mm. Alla de här olika sätten att äta har hjälpt henne till så mycket bättre hälsa så varför ännu en bok? Peter D'Adamo gav ut boken Eat Right 4 Your Type (1996), i svensk översättning Ät rätt för din blodgrupp (2002). Den boken sågades jäms med fotknölarna av expertisen. Det fanns inget vetenskapligt belägg......

 6. Påhittad bakgrund
  Peter Silkelock, 17 januari 2016

  Recepten kanske är trevliga men bakgrunden till boken och vad hon påstår sig man ska äta är helt fel. Det finns ingen forskning som visar att detta ska fungera.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ulrika Davidsson