En liten bok om personalurval (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2021-01-26
Förlag
Ett hum förlag AB
Dimensioner
160 x 105 x 7 mm
Vikt
99 g
SAB
Doka,Qbfb
ISBN
9789177397991

En liten bok om personalurval

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-01-26
255
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  209
Visa alla 1 format & utgåvor
Personalurval handlar om att identifiera den av ett antal sökande till en tjänst som är mest lämpad för tjänsten och således också är den som bör erbjudas anställning. Lyckligtvis tillhör personalurval ett område som har fått ta stort utrymme i det arbetspsykologiska forskningsfältet och vi vet därför ganska mycket om vad som karaktäriserar ett effektivt sådant.

Trots det goda kunskapsläget är det ingen självklarhet att urvalsarbete genomförs enligt de principer som forskningen gör gällande. Detta glapp mellan forskning och praktik innebär att personalurval i många fall fungerar betydligt sämre än vad det hade kunnat göra om man fullt ut hade beaktat de principer och rekommendationer som står att finna i den arbetspsykologiska forskningslitteraturen. Syftet med denna bok är att presentera en del av denna forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En liten bok om personalurval
 2. +
 3. En liten bok om mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt En liten bok om mål av Stefan Söderfjäll, Christopher Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En liten bok om personalurval. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Personurval förklarat på ett enkelt sätt

  Det jag gillar med boken är att Christopher lyckas med att på ett pedagogiskt sätt förklara för läsaren hur det går att koppla forskning med praktik. Inför varje del i boken ger Christopher levande exempel som får läsaren att förstå hur illa det idag går till i många urvalsprocesser och hur rekryteraren med tämligen enkla medel kan effektivisera sin urvalsprocess. För den intresserade finns även en gedigen referenslista efter varje kapitel.

  Detta är en bok som fungerar som introdukti... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra forskningsbaserad bok om urval
  HR-konsulten, 7 mars 2018

  Det är få, om ens något, område inom arbets- och organisationspsykologin där det finns så mycket forskning som just när det gäller den om urval och olika metoders funktionalitet och träffsäkerhet när det gäller att välja rätt i rekryteringssammanhang. Det är samtidigt ett område där forskningen, av olika anledningar, har haft synnerligen svårt att vinna tillämpning i praktiken vilket gör att den stora majoriteten av organisationer inte arbetar med urval på ett evidensbaserat sätt. Detta, om m... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christopher Svensson