Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2023-04-20
Förlag
Historiska Media
Översättare
Hans Dalén
Originaltitel
Colditz : Prisoners of the Castle
Dimensioner
34 x 224 x 156 mm
Vikt
930 g
SAB
K.54
ISBN
9789180501545
Colditz : flykten från nazisternas fängelse (inbunden)

Colditz : flykten från nazisternas fängelse

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-04-20
270
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På toppen av en kulle i den lilla staden Colditz några mil utanför Leipzig reser sig ett medeltida slott. Under andra världskriget utgjorde det Nazitysklands fängelse för särskilt fientliga och rymningsbenägna krigsfångar. Innanför slottets murar satt en brokig skara brittiska och amerikanska officerare och smidde planer för hur de skulle kunna ta sig därifrån.

Det är historien om dessa män som den bästsäljande författaren Ben Macintyre berättar. Hans enastående talang för att lyfta fram spänning och dramatik ur historiska skeenden har läsarna tidigare mött i Spion och förrädare och Agent Sonya. Med ett digert källmaterial som grund presenterar Macintyre hittills okända delar av historien om Colditz och skildrar fångarnas villkor liksom det ena förbluffande uppfinningsrika flyktförsöket efter det andra.

Vi får en bild av livet i slottet, där fångarna byggde upp ett slags mikrosamhälle, med hierarkier och hemliga allianser, hjältar och förrädare. Här berörs teman som människans vägran att låta sig kuvas men också klasskamp, snobberi, homosexualitet, ensamhet, galenskap och fars.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Colditz : flykten från nazisternas fängelse
  2. +
  3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ben Macintyre