Fetmakoden : nyckeln till varaktig viktnedgång (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2017-03-02
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Mia Ruthman
Originaltitel
The Obesity Code
Medarbetare
Elgstrand, Andreas (form)
Dimensioner
232 x 157 x 22 mm
Vikt
560 g
SAB
Vmb
ISBN
9789187207785
Fetmakoden : nyckeln till varaktig viktnedgång (inbunden)

Fetmakoden : nyckeln till varaktig viktnedgång

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-02
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
- Därför är insulin, inte kalorier, den avgörande faktorn bakom viktförändring!
- Så gör du för att minska dina insulinnivåer och därmed din vikt!
- Därför är regelbunden fasta den saknade biten i viktminskningspusslet!

Alla bantningsdieter fungerar - en kort tid.
Alla bantningsdieter misslyc kas - i längden.

Det är den dystra slutsatsen som många vetenskapliga koststu dier kommit fram till. Inledningsvis har dieterna effekt, men efter 6-12 månader händer något oväntat. Även om försökspersonerna fortsätter att hålla sina dieter, så börjar de att lägga på sig kilon igen, för att slutligen återfå den vikt de hade när de startade.

Någonting tycks alltså vara fundamentalt fel med de teorier och metoder vi tillämpar för att gå ner i vikt. Trots intensiv och lång varig forskning har koden för fetma hittills inte knäckts, i varje fall inte i sin helhet.

I Fetmakoden gör emellertid Jason Fung ett ambitiöst försök att i grunden för stå hur fet ma fungerar och hur man åstadkommer varaktig viktnedgång. I den hormon relaterade modell som författaren presenterar framhålls höga insulin nivåer - inte höga kaloriintag - som den yttersta orsaken till fetma.

Fetmakoden ger många konkreta rekommendationer och tips om kost som står i samklang med denna nya fetmamodell.

Fetmakoden lyfter fram regelbunden fasta som ett avgörande inslag för att bryta ett "viktdödläge" och få våra dieter att äntligen fungera - även på lång sikt.

Vad vi äter är viktigt, men är bara den ena sidan av sa ken. Lika viktigt är när vi äter.

OM BOKEN

"Insiktsfull och överraskande under hållande. Läs den för att förstå varför världen blev fet, hur man kan hejda fetmaepidemin och hur du själv kan bli smal." Andreas Eenfeldt, Kostdoktorn

"Den kanske viktigaste populärvetenskap liga bok som har publicerats om fetma. metodiskt tecknar Jason Fung en evidensbaserad biologisk fetma modell som är fullkomligt begriplig i sin logiska enkelhet." Timothy Noakes

"Insulinresistens är folkhälsans fiende nummer ett och Fetmakoden är den mest kompletta och välunder byggda boken i ämnet jag läst." Georgia Ede

OM FÖRFATTAREN

Jason Fung är läkare och specialist på be hand ling av patienter med njursjukdomar. Han är också grundare av Intensive Dietary Manage ment-programmet i Toronto, Kanada, som hjälper patienter med typ 2-diabe tes till per -
manent viktnedgång för att hantera sjukdo men. Jason Fung medverkar i intervjuer och med föredrag på Kostdoktorns hemsida, www.kostdoktorn.se.

UR BOKEN

Den saknade biten i vikt minsknings pusslet

För att lyckas gå ner i vikt måste vi bryta insulin resi stenscykeln. Det som krävs är återkommande perioder med mycket låga insulinhalter.

Men hur ska vi göra för att temporärt få ner insulinhalterna till dessa låga nivåer?

Vi vet att rätt sorts mat gör att insulinet inte stiger till så höga nivåer, men mat får inte insulinet att sjunka. En del födoämnen är bättre än andra, men all mat ökar insulin frisättningen. Om all mat ökar insulin-
halter na är det enda alternativet att helt avstå från mat.

Svaret vi söker är med andra ord - fasta.

Regelbunden fasta, som leder till att insulin halterna sänks med jämna mellanrum, har visat sig leda till avsevärt förbättrad insulinkänslighet. Det ta fynd är den saknade biten i viktminskningspusslet.

De flesta dieter begränsar intaget av sådana födoämnen som ger ökad insulinfrisättning, men tar inte insu linresistensen med i beräkningen. Man går ner i vikt i början, men insulinhalterna och kroppens termostatreglerade normalvikt ligger kvar på samma höga nivå.

Genom fastan reduceras kroppens insu linresistens på ett effektivt sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fetmakoden : nyckeln till varaktig viktnedgång
 2. +
 3. Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för en mer miljövänlig, ekonomisk och rolig vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för e... av Ellinor Sirén (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fetmakoden : nyckeln till varaktig viktnedgång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen tydlighet
  Anna S, 11 januari 2021

  Bästa boken inom ämnet. Konkret, tydlig och hoppingivande. Har läst boken två gånger och sedan läst om delar ur boken flera gånger. I slutet av boken finns komprimerade men värdefulla råd att följa. De är lättare att följa samtliga råd där när hela boken är läst ordentligt. Det här är en mycket bra bok för både ung och gammal.

 2. Intressant bok om fetma och viktnedgång.
  Asta, 26 juli 2017

  Lite annorlunda och intressant bok vad gäller fetmauppkomst och viktnedgång som inte är den gängse som man oftast ser och läser om. Lättläst bok med konkreta rekommendationer för varaktig viktnedgång. Rekommenderar gärna boken för de som är intresserade av vikt och viktnedgång.

 3. Viktiga insikter
  Joacim Dahlberg, 13 juni 2017

  Ställer mycket på ändå och går på djupet gällande vår tids stora hälsoutmaning, skadad metabolism med fetma, diabetes typ 2, etc som följd. Läs!

 4. Seriöst, vetenskapligt perspektiv på fetma
  rolf öberg, 18 april 2017

  Jag uppskattar att författaren helt hänvisar till faktisk forskning och inte ägnar sig åt tyckande.
  Jag saknade ordentliga kommentarer om 5:2 kosten. Den nämns bara i förbigående och författarens egen slutsats ligger väldigt nära denna.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jason Fung