Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2017-10-19
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Kimball, Katy (form) / Loftus, David (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimball
Dimensioner
244 x 176 x 26 mm
Vikt
859 g
SAB
Qca,Vmb
ISBN
9789188545107
Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop (inbunden)

Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop

(32 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-10-19
175 195 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.

I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.

Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
 2. +
 3. Food Pharmacy : kokboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Food Pharmacy : kokboken av Mia Clase, Lina Nertby Aurell (inbunden).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nya kunskaper
  Signe Persdotter, 12 januari 2018

  En mycket bra och trevlig bok som tillförde en hel del nytt och gav inspiration. Det enda som gjorde att det blev fyra stjärnor i stället för fem var att texten kunde ha "svärtats" mer, jag fick anstränga mig för att se ibland.

 2. Nya insikter om kost
  Anna Karin Elisabeth Kring, 28 december 2017

  Har redan läst boken två gånger. Referenslistan är imponerande. Man har försökt översätta komplicerad forskning till lättförståelig svenska med den äran. Att förstå vad det man äter får för effekter i kroppen är intressant lärorikt och ger nya insikter. Recepten är bra, boken i sig ger inspiration till att själv söka egna recept med rätt ingredienser. En bok att rekommendera till andra.

 3. Inspirerande och välformulerad
  Elisabeth de Maré, 22 december 2017

  En inspirerande men även humoristisk bok. Jag blev väldigt övertygad om kostens betydelse men att man inte kan och behöver följa alla råd slaviskt. Man ska även njuta av att äta och laga maten.

 4. Intressant
  Villivonkansbooks (Örebro), 19 december 2017

  Forskningen tyder på att epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger ihop med västerländsk mat och livsstil. Våra utdöende tarmbakterier står i direkt samverkan med hjärnan och vår lycka står på spel.
  Happy Food är en mycket intressant bok om hur det vi äter, påverkar kroppen. Vårt sätt att äta har gjort att våra tarmbakterier minskat radikalt. I boken presenteras lite olika forskningsstudier på hur det påverkar. Hade gärna sett att författarna snöat in ännu mer i detta, kansk... Läs hela recensionen

 5. Superbra
  Björn Lundvall, 27 november 2017

  Boken beskriver på ett bra och inspirerande sätt sambandet mellan vår tarmflora och hur den påverkar resten av kroppen och därmed sambandet mellan vad vi äter och vår hälsa. En superbra bok som alla som är intresserade av att må bra borde läsa.

 6. För självsäker
  Staffan, 24 november 2017

  Recepten är säkert goda, men lägg ingen vikt vid vetenskapen och "bevisen" som refereras till då dessa är mycket bristfälliga. Alldeles för självsäker, t.ex. angående kopplingen mellan depression och mat - direkt farligt att antyda att denna sjukdom kan "botas" eller "förhindras" genom kostens innehåll. Deprimerade bör rådgöra med läkare ang. kosten, inte experimentera utifrån en kokbok.

 7. Paradigmskifte?
  Anisa, 17 november 2017

  Mycket inspirerande och intressant. Budskapet tycks befäst i senaste forskningen och den känns robust, jordnära hälsosam och inspirerande. Och goda, trevliga recept. Jag köpte sen även ett ex till en kompis och ett till min mamma :)

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Happy food : om hur mat och lycka hänger ...