Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2017-10-19
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Kimball, Katy (form) / Loftus, David (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimball
Dimensioner
244 x 176 x 26 mm
Vikt
859 g
SAB
Qca,Vmb
ISBN
9789188545107

Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop

(91 röster)  |   Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-19
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.

I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.

Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
 2. +
 3. Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hör ihop

De som köpt den här boken har ofta också köpt Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hör ... av Niklas Ekstedt, Henrik Ennart (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En aha-upplevelse
  Anders Bjernhed, 8 november 2023

  Att det var så lätt att göra nyttig mat och varför man bör göra det - BRA!
  Hoppas flera köper denna investering till en bättre hälsa.

 2. Jättebra och informativ bok
  Bittemian, 19 februari 2023

  Väldigt informativ och intressant bok. Denna bok borde alla som vill behålla din hälsa ha i sin bokhylla och läsa om och om igen.

 3. Intressant läsning
  Anna, gymnasielärare, 23 februari 2021

  Spännande att läsa om hur mage och tarm hänger ihop med olika åkommor på ett delvis nytt perspektiv (för åtminstone mig).
  Verkligen ingen traditionell "kokbok"!

 4. En lite annorlnda BOK
  Anita Margareta Gustafsson, 12 september 2018

  Som jag fann lättläst och trevlig , inte alls svår även om jag fick slå upp en del termer som jag inte kände till. Kommer att använda den som uppslagsbok.

 5. En bra bok
  Birgitta Lindh, 9 juli 2018

  Jag tyckte denna bok var riktigt bra och trevlig att läsa. Recepten var roliga och väl värda att pröva. Tyckte bättre om denna än Food pharmacy. Sen hade jag kanske önskat något mer recept, men texten och bilderna gör boken till en trevlig upplevelse!

 6. för tjatig
  Susanne Rydvald, 21 april 2018

  ... boken satsar mer på meningen >Happy< än >Food< och dess recept. De ständiga repetitioner, dansen omkring ordet >happy, happy, happy< gjorde mig bara nervös och jag gav upp att kolla genom boken ganska snabbt - Såna böcker som tvingar mig vara lycklig pga dess titel landar på kökets bokhylla utan matfläckar innanför

 7. Näringslära och matrecept
  Gunilla , 5 april 2018

  Lite besviken. Även om näringslära är bra så trodde jag att boken skulle innehålla mer recept o sammansatta näringsrika måltidstips som visar mer på hur du kan använda det du läst och praktiskt genomföra mer näringsrika måltider.

 8. En av de bästa böcker i ämnet jag läst
  Anna Toresdotter, 31 mars 2018

  Den här boken innehåller massor av livsviktig kunskap baserad på alldeles ny forskning om hur vi enkelt kan skapa en god tarmhälsa och därmed må bättre både psykiskt och fysiskt. Den är rolig, lättläst och seriös och jag önskar att alla jag bryr mig om hade läst den. När först jag höll boken i min hand måste jag erkänna att det var den vackra designen och layouten jag föll för och jag har nu köpt fyra böcker för att ge bort i present!

 9. Nya kunskaper
  Signe Persdotter, 12 januari 2018

  En mycket bra och trevlig bok som tillförde en hel del nytt och gav inspiration. Det enda som gjorde att det blev fyra stjärnor i stället för fem var att texten kunde ha "svärtats" mer, jag fick anstränga mig för att se ibland.

 10. Nya insikter om kost
  Anna Karin Elisabeth Kring, 28 december 2017

  Har redan läst boken två gånger. Referenslistan är imponerande. Man har försökt översätta komplicerad forskning till lättförståelig svenska med den äran. Att förstå vad det man äter får för effekter i kroppen är intressant lärorikt och ger nya insikter. Recepten är bra, boken i sig ger inspiration till att själv söka egna recept med rätt ingredienser. En bok att rekommendera till andra.

 11. Inspirerande och välformulerad
  Lisa, 22 december 2017

  En inspirerande men även humoristisk bok. Jag blev väldigt övertygad om kostens betydelse men att man inte kan och behöver följa alla råd slaviskt. Man ska även njuta av att äta och laga maten.

 12. Intressant
  Kaffeläsaren, 19 december 2017

  Forskningen tyder på att epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger ihop med västerländsk mat och livsstil. Våra utdöende tarmbakterier står i direkt samverkan med hjärnan och vår lycka står på spel.
  Happy Food är en mycket intressant bok om hur det vi äter, påverkar kroppen. Vårt sätt att äta har gjort att våra tarmbakterier minskat radikalt. I boken presenteras lite olika forskningsstudier på hur det påverkar. Hade gärna sett att författarna snöat in ännu mer i detta, kansk... Läs hela recensionen

 13. Superbra
  Björn Lundvall, 27 november 2017

  Boken beskriver på ett bra och inspirerande sätt sambandet mellan vår tarmflora och hur den påverkar resten av kroppen och därmed sambandet mellan vad vi äter och vår hälsa. En superbra bok som alla som är intresserade av att må bra borde läsa.

 14. För självsäker
  Staffan, 24 november 2017

  Recepten är säkert goda, men lägg ingen vikt vid vetenskapen och "bevisen" som refereras till då dessa är mycket bristfälliga. Alldeles för självsäker, t.ex. angående kopplingen mellan depression och mat - direkt farligt att antyda att denna sjukdom kan "botas" eller "förhindras" genom kostens innehåll. Deprimerade bör rådgöra med läkare ang. kosten, inte experimentera utifrån en kokbok.

 15. Paradigmskifte?
  Anisa, 17 november 2017

  Mycket inspirerande och intressant. Budskapet tycks befäst i senaste forskningen och den känns robust, jordnära hälsosam och inspirerande. Och goda, trevliga recept. Jag köpte sen även ett ex till en kompis och ett till min mamma :)

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av författarna