Köp Keplers nya bok Spindeln

 • Spindeln

  Lars Kepler | Inbunden 2022

  För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor - varav en väntar på Joona Linna. Det stod att hon var den enda som skulle kunna rädda honom. Hon visade kortet för Joona, men tiden gick och hotet bleknade som en meningslös provokation. Fram till nu.En säck med en nästan fullständigt upplöst kropp hittas fastsurrad i ett träd i Kapellskär. På mordplatsen återfinns en mjölkvit patronhylsa. Via komplicerade gåtor börjar en bestialisk förövare ge polisen möjligheten att stoppa serien av mord.Joona Linna och Saga Bauer kämpar sida vid sida för att lägga pusslet och rädda de utsedda offren innan det är för sent. Den våldsamma jakten blir alltmer desperat. Kanske är denna seriemördare omöjlig att stoppa, kanske sitter de redan fast i spindelnätet.

  139 231 kr

Fynda tidigare delar i serien om Joona Linna

Passa på att läsa ikapp tidigare delar. Nu kan du köpa Joona Linna-serien i pocket till kampanjpris. Erbjudandet gäller t.o.m. 31 december 2022.

Köp Keplers Spindeln som ljud- och e-bok

 • Spindeln

  Lars Kepler

  "Kepler vet hur man skapar en bladvändare ... Historien är skickligt uppbyggd, utan minsta transportsträcka eller onödiga kurva och med smarta vändningar och stegrande spänning. Man slukar boken likt en tv-serie på Netflix" Göteborgs-Posten "en mö...

 • Spindeln

  Lars Kepler

  "Kepler vet hur man skapar en bladvändare ... Historien är skickligt uppbyggd, utan minsta transportsträcka eller onödiga kurva och med smarta vändningar och stegrande spänning. Man slukar boken likt en tv-serie på Netflix" Göteborgs-Posten "en mö...

Läs Keplers Joona Linna-serie i den här ordningen

1. Hypnotisören
2. Paganinikontraktet
3. Eldvittnet
4. Sandmannen
5. Stalker
6. Kaninjägaren
7. Lazarus
8. Spegelmannen
9. Spindeln

Visste du att ...

... namnet Lars är en hyllning till den svenska kriminalförfattaren Stieg Larsson.

... namnet Kepler kommer från den tyske forskaren Johannes Kepler (1571-1630)

Mini-intervju med Lars Kepler

Era böcker om Joona Linna och Saga Bauer har gjort er till decenniets största deckarförfattare – hur tror ni att det kommer sig? 
Vi försöker helt enkelt skriva böcker som vi själva skulle älska att läsa. Deckargenren är perfekt om man som författare vill kombinera underhållning med allvarliga frågor kring moral och samhälle. Vi tror att våra läsare känner vår passion för spänning och starka känslor, när hjärtat börjar slå snabbare eller ögonen fylls av tårar.

Vad är det viktigaste för er när ni skriver? 
Det är vårt lyckliga samarbete, när arbetsrummet fylls av en elektrisk kreativitet. Precis som Joona ger vi oss aldrig. Vi gör otroligt mycket research och slutar inte förrän boken blir precis som vi vill att den ska bli, det spelar ingen roll hur lång tid det tar eller hur mycket arbete som behövs.

Vad handlar er nya bok Spindeln om?
För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor – varav en väntar på Joona Linna. Det stod att hon var den enda som skulle kunna rädda honom. Hon visade kortet för Joona, men tiden gick och hotet bleknade som en meningslös provokation. Fram till nu.
En säck med en nästan fullständigt upplöst kropp hittas fastsurrad i ett träd i Kapellskär. På mordplatsen återfinns en mjölkvit patronhylsa. Via komplicerade gåtor börjar en bestialisk förövare ge polisen möjligheten att stoppa serien av mord.
Joona Linna och Saga Bauer kämpar sida vid sida för att lägga pusslet och rädda de utsedda offren innan det är för sent. Den våldsamma jakten blir alltmer desperat. Kanske är denna seriemördare omöjlig att stoppa, kanske sitter de redan fast i spindelnätet.  

Joona Linna-serien som ljudbok

Joona Linna-serien som e-bok