Förboka signerat ex av Keplers nya bok Sömngångaren

  • SIGNERAD - Sömngångaren

    Lars Kepler | Inbunden 2024

    Ett larm inkommer mitt i natten om ett pågående inbrott på en vinterstängd campingplats i Bredäng utanför Stockholm.Den närmaste polisbilen svarar på anropet och åker dit. Det lyser i en av de bortersta husvagnarna på det mörka området och när poliserna öppnar dörren möts de av en fasansfull syn. Golv, väggar och möbler är fullständigt nerblodade. En människa har dödats med yxa och styckats brutalt. På golvet i ett av rummen ligger en ung man och sover med en avhuggen arm som kudde. Han grips och förs till Kronobergshäktet, identifieras som Hugo Sand, sjutton år gammal, son till en känd författare. Det visar sig att Hugo lider av en ovanlig sorts somnambulism som aktiveras av mardrömmar. Han kan antingen vara förövare eller vittne, men hävdar själv att han inte minns någonting från natten. Joona Linna, som kopplas in på fallet, kontaktar sin gamle vän Erik Maria Bark för att med hjälp av hypnos försöka ta reda på vad som hände inne i husvagnen. Detta blir startskottet för en komplicerad jakt på en bestialisk seriemördare som precis gått in i en extremt aktiv fas."Sömngångaren" är Lars Keplers tionde bok om Joona Linna.Lars Kepler är decenniets största författarskap i Sverige med fler förstaplaceringar och fler placeringar totalt på tio-i-topp-listorna över bokbranschens gemensamma årsförsäljning än någon annan författare från Sverige eller utlandet. Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Böckerna om Joona Linna har sålt i sjutton miljoner exemplar i fler än sextio länder och finns översatta till fyrtio språk.

    239

Tidigare delar i serien om Joona Linna

Läs Keplers Joona Linna-serie i den här ordningen

1. Hypnotisören
2. Paganinikontraktet
3. Eldvittnet
4. Sandmannen
5. Stalker
6. Kaninjägaren
7. Lazarus
8. Spegelmannen
9. Spindeln
10. Sömngångaren

Visste du att ...

... namnet Lars är en hyllning till den svenska kriminalförfattaren Stieg Larsson.

... namnet Kepler kommer från den tyske forskaren Johannes Kepler (1571-1630)

Mini-intervju med Lars Kepler

Era böcker om Joona Linna och Saga Bauer har gjort er till decenniets största deckarförfattare – hur tror ni att det kommer sig? 
Vi försöker helt enkelt skriva böcker som vi själva skulle älska att läsa. Deckargenren är perfekt om man som författare vill kombinera underhållning med allvarliga frågor kring moral och samhälle. Vi tror att våra läsare känner vår passion för spänning och starka känslor, när hjärtat börjar slå snabbare eller ögonen fylls av tårar.

Vad är det viktigaste för er när ni skriver? 
Det är vårt lyckliga samarbete, när arbetsrummet fylls av en elektrisk kreativitet. Precis som Joona ger vi oss aldrig. Vi gör otroligt mycket research och slutar inte förrän boken blir precis som vi vill att den ska bli, det spelar ingen roll hur lång tid det tar eller hur mycket arbete som behövs.

Vad handlar er nya bok Sömngångaren om?
Sömngångaren börjar med ett larm mitt i natten om ett pågående inbrott på en vinterstängd campingplats utanför Stockholm. Den närmaste polisbilen svarar på anropet, åker dit, går in på det mörka området och ser att ljuset är tänt i en av de bortersta husvagnarna. När de öppnar dörren möts de av en fasansfull syn. Golv, väggar och möbler är fullständigt nerblodade. En människa har dödats med yxa och styckats på ett kaotiskt sätt. På golvet i ett av rummen ligger en ung man och sover med en avhuggen arm som kudde. Han identifieras som Hugo Sand, sjutton år gammal, son till en känd författare. Det visar sig att Hugo lider av en ovanlig sorts sömngång som aktiveras av mardrömmar. Han kan antingen vara förövare eller vittne, men hävdar själv att han inte minns någonting från natten. Joona Linna kontaktar sin gamle vän Erik Maria Bark för att med hjälp av hypnos försöka ta reda på vad som hände inne i husvagnen. Hypnosen blir startskottet för en komplicerad jakt på en extremt farlig seriemördare.

Joona Linna-serien som ljudbok

Joona Linna-serien som e-bok