Nya boken är här!

Tidigare böcker i serien

4 frågor till Kepler

Varför heter boken Lazarus?

Myten om Lazarus som dör och sedan återvänder till livet har alltid fascinerat och skrämt oss. Vår nya bok om Joona Linna handlar förstås inte om några mirakel utan om ett nytt fall för polisen. Någon verkar vilja få Joona att tro att en person som alla betraktat som död fortfarande lever.

Har det varit något i er skrivprocess som varit annorlunda denna gång?

Det har varit en ovanligt spännande och omtumlande resa att skriva Lazarus. Vanligtvis introducerar vi ett par nya karaktärer i varje ny bok, men den här gången är det annorlunda, för första gången handlar boken enbart handlar om Joona Linna och Saga Bauer.

Har ni några tankar kring om varför era böcker har blivit så omåttligt populära?

Det är svårt för oss att säga, men vi älskar att skriva de här böckerna, allt från researchen till de sista små ändringarna innan boken går i tryck. Vi älskar vårt samarbete när vi skrämmer varandra och sitter och ryser framför datorerna. Kanske känner läsarna vår passion när de öppnar en bok av Lars Kepler.

Har ni några bra boktips som ni vill dela med er till Bokus läsare?

Den goda dottern av Karen Slaughter var riktigt bra, kanske hennes mest ambitiösa bok hittills. Vi läste båda skräckklassikern Hemsökelsen på Hill House av Shirley Jackson alldeles nyligen – den är väldigt speciell och kuslig.