Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2018-09-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
210 x 153 x 13 mm
Vikt
327 g
SAB
Eaa,Emk
ISBN
9789127822757
Främja närvaro : att förebygga frånvaro i skolan (häftad)

Främja närvaro : att förebygga frånvaro i skolan

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-09-08
314
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Omfattande skolfrånvaro är en stor utmaning som kan bero på pedagogiska, sociala och psykologiska faktorer. Problemet kan ta mycket tid och resurser för dig som ansvarig skolledare och konsekvenserna är allvarliga, både på kort och lång sikt.

Främja närvaro visar hur rektorer och elevhälsan kan arbeta systematiskt med att stärka närvaro och därmed förbättra skolresultaten. Insatserna gynnar alla elever liksom lärarnas arbetsmiljö. Genom denna kunskap och med gemensamma samhällsinsatser skapas förutsättningar för att alla elever ska fullgöra skolplikten och få sin rätt till utbildning tillgodosedd. Författaren och psykologen Malin Gren Landell utgår från aktuell svensk och internationell forskning och ger praktiska exempel från verksamheter i skolor och kommuner. Hon visar på det komplexa problemet med frånvaro och presenterar konkreta närvarofrämjande insatser.

Främja närvaro vänder sig till rektorer, skolledare och personal inom elevhälsan i grundskolan och gymnasiet. Den kan med fördel även läsas av blivande och yrkesverksamma lärare, fritidspersonal och elevassistenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Främja närvaro : att förebygga frånvaro i skolan
  2. +
  3. Specialpedagogik och funktionsvariationer : att möta barn och unga med funktionsnedsättningar i en utvecklande miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik och funktionsvariationer : att... av Inga-Lill Jakobsson, Inger Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Gren Landell