Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2018-04-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
305 g
SAB
Emk
ISBN
9789144120409
Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro (häftad)

Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro

(3 röster)
Häftad Svenska, 2018-04-12
281
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Problematisk skolfrånvaro är ett växande problem i våra skolor. Att försöka förstå och komma tillrätta med fenomenet är en angelägen uppgift för alla som befinner sig i närheten av barn och unga. Den här boken presenterar hur man kan förstå problematisk skolfrånvaro utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt. Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro utgår från att det är förhållningssättet och miljön runt eleverna som behöver förändras för att främja skolnärvaro.

I boken ges alternativa förklaringsmodeller till vad som kan ligga bakom problematisk skolfrånvaro. Därefter presenteras hur man praktiskt kan arbeta lågaffektivt och förebyggande med kartläggningar och handlingsplaner. I bokens avslutande del ges många konkreta verktyg och tips på hur man i skolan kan arbeta för att göra skolan tillgänglig - för alla.

Boken riktar sig till alla som arbetar inom skolan. Den riktar sig även till vårdnadshavare som vill lära sig mer om problematisk skolfrånvaro. Boken lämpar sig väl för lärar- och psykologutbildningen. Den är även användbar på utbildningar för specialpedagoger och rektorer.

Det är en nödvändig bok om vi ska lyfta oss från att problematisera och behandla elever, och istället skapa en skola som elever väljer att gå till. Alla elever.

Bo Hejlskov Elvén
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro
  2. +
  3. Beteendeproblem i förskolan : om lågaffektivt bemötande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeproblem i förskolan : om lågaffektivt b... av Bo Elvén Hejlskov, David Edfelt (häftad).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lågaffektivt bemötande och problematisk s...