Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2018-04-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
305 g
SAB
Emk
ISBN
9789144120409

Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-04-12
329
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Problematisk skolfrånvaro och hemmasittare är ett växande problem i våra skolor. Att försöka förstå och komma tillrätta med fenomenet är en angelägen uppgift för alla som befinner sig i närheten av barn och unga. Den här boken presenterar hur man kan förstå problematisk skolfrånvaro utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt. Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro utgår från att det är förhållningssättet och miljön runt eleverna som behöver förändras för att främja skolnärvaro.

I boken ges alternativa förklaringsmodeller till vad som kan ligga bakom problematisk skolfrånvaro. Därefter presenteras hur man praktiskt kan arbeta lågaffektivt och förebyggande med kartläggningar och handlingsplaner. I bokens avslutande del ges många konkreta verktyg och tips på hur man i skolan kan arbeta för att göra skolan tillgänglig - för alla.

Boken riktar sig till alla som arbetar inom skolan. Den riktar sig även till vårdnadshavare som vill lära sig mer om problematisk skolfrånvaro. Boken lämpar sig väl för lärar- och psykologutbildningen. Den är även användbar på utbildningar för specialpedagoger och rektorer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok!
  Supermamsen, 15 augusti 2021

  Den här boken önskar jag att all skolpersonal läser. Förståelsen kring problematisk skolfrånvaro behöver öka och vägen till framgång är just ett lågaffektivt bemötande. Att pressa barn och vårdnadshavare fungerar inte. Jag och min familj har tyvärr behövt uppleva den pressen. Den här boken passar både i lärarutbildningen, som diskussionsunderlag på skolor och för att ge vårdnadshavare pepp och råg i ryggen. Läs den!

 2. Så viktig bok! Tack för den!
  Annica Kosner, 12 juni 2020

  En bok som uppskattas av både professionella och föräldrar, som ser kopplingen mellan elever med autism och hemmavarande. Skriven av tre oerhört kunniga och engagerade författare. Läs den!

 3. Angelägen bok!
  Claes Jenninger, 12 juni 2020

  Få företeelser har diskuterats så livligt under det senaste året som Lågaffektivt bemötande och Hemmasittare! Ibland har den debatten varit rent aggressiv, men då präglats av okunnighet och förutfattade meningar av debattörerna. Man har på något sätt utgått från en föreställning att det är någon sorts ovilja eller lättja, eller "dålig uppfostran" som orsakat att barn inte fungerat som planerat i skolan.

  Författarna vänder på resonemanget, och utgår från, vilket måste vara den självkl... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna