Att skriva barn- och ungdomslitteratur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-03-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
371 g
ISBN
9789144128085
Att skriva barn- och ungdomslitteratur (häftad)

Att skriva barn- och ungdomslitteratur

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-03-19
296
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den som skriver barn- och ungdomslitteratur behöver både kunskap om litterära verktyg och insikter i hur andra författare har löst berättartekniska problem. Att skriva barn- och ungdomslitteratur behandlar skrivandets hantverk samtidigt som den utifrån ett litteraturvetenskapligt perspektiv fördjupar förståelsen för hur man skriver i olika genrer för en ung läsekrets.

Boken tar bland annat upp vad som kännetecknar en berättelse för barn och ungdomar och hur den skrivs: Vad har den för egenart, vad skiljer den från vuxenlitteratur, och hur skapar man ett tilltal som passar unga? Genrer som fantasy, magisk realism och historiska berättelser behandlas, men också gränsgenrer och gränsmedier som fan fiction, datorspel och filmmanus. Här diskuteras också strategier för att gestalta det hotfulla eller svåra moraliska dilemman samt hur man kan undvika genusfällor.

Att skriva barn- och ungdomslitteratur vänder sig till alla som är intresserade av barn- och ungdomslitteratur och som vill utveckla sitt eget skrivande. Den är avsedd för kurser i kreativt skrivande, men lämpar sig också i fortbildning för lärare, bibliotekarier och andra som vill fördjupa sin förståelse för barn- och ungdomslitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva barn- och ungdomslitteratur
  2. +
  3. Skriva barnbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriva barnbok av Annika J Nasiell (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att skriva barn- och ungdomslitteratur