Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-03-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Löwe, Corina (förf.) / Malmström, Martin (förf.) / Nilson, Maria (förf.) / Nilsson Skåve, Åsa (förf.) / Piltz, Linda (förf.) / Trenter, Cecilia (förf.) / Tornborg, Emma (förf.) / Söderberg, Eva (förf.) / Warnqvist, Åsa (förf.) / Warnqvist, Åsa (förf.) / Ehriander, Helene (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
371 g
ISBN
9789144128085
Att skriva barn- och ungdomslitteratur (häftad)

Att skriva barn- och ungdomslitteratur

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-03-19
377
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att skriva barn- och ungdomslitteratur Kan levereras innan julafton
Den som skriver barn- och ungdomslitteratur behöver både kunskap om litterära verktyg och insikter i hur andra författare har löst berättartekniska problem. Att skriva barn- och ungdomslitteratur behandlar skrivandets hantverk samtidigt som den utifrån ett litteraturvetenskapligt perspektiv fördjupar förståelsen för hur man skriver i olika genrer för en ung läsekrets.

Boken tar bland annat upp vad som kännetecknar en berättelse för barn och ungdomar och hur den skrivs: Vad har den för egenart, vad skiljer den från vuxenlitteratur, och hur skapar man ett tilltal som passar unga? Genrer som fantasy, magisk realism och historiska berättelser behandlas, men också gränsgenrer och gränsmedier som fan fiction, datorspel och filmmanus. Här diskuteras också strategier för att gestalta det hotfulla eller svåra moraliska dilemman samt hur man kan undvika genusfällor. Att skriva barn- och ungdomslitteratur vänder sig till alla som är intresserade av barn- och ungdomslitteratur och som vill utveckla sitt eget skrivande. Den är avsedd för kurser i kreativt skrivande, men lämpar sig också i fortbildning för lärare, bibliotekarier och andra som vill fördjupa sin förståelse för barn- och ungdomslitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva barn- och ungdomslitteratur
  2. +
  3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 706 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att skriva barn- och ungdomslitteratur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin läsning
    Jon P, 8 juni 2021

    Inte perfekt men ändå bra läsning. Det märks att mycket jobb har lagts ner på att få till ett så lyckat slutresultat som möjligt.

Visa alla 1 recensioner