Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-03-19
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Lektionsdesign : - en handbok
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Emia
ISBN
9789177411215
Lektionsdesign : en handbok (häftad)

Lektionsdesign : en handbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-03-19
289
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Lektionsdesign - en handbok

Författaren Helena Wallberg vill ersätta ordet lektionsplanering med lektionsdesign. Planering för tankarna till en färdig produkt, ett lektionsupplägg som eleverna ska ta emot. Design sätter processen i centrum och kan leda oss till insikten att upplägget av en lektion bör omfatta så mycket mer än bara innehåll och uppgifter kopplade till kursplanen.

Handboken ger konkreta tips, idéer och aktiviteter för en design som möjliggör en undervisning som möter olikheter samtidigt som den främjar delaktighet. Den ger också verktyg och reflektioner som kan användas i det kollegiala lärandet.

Boken går tydligt igenom lektionsdesignens alla faser och ägnar även ett kapitel åt det kollegiala lärandet.

I stället för att göra olika speciallösningar för att få med alla elever kan en differentierad undervisning hjälpa oss att hantera ibland motstridiga krav på undervisningen. Det innebär att redan från början organisera arbetet i klassrummet efter den verklighet vi möter. Genom att vara tydliga, klargöra våra förväntningar för eleverna och erbjuda flera olika sätt att ta sig an en uppgift får alla elever oavsett förutsättningar, en chans att lära.

Helena Wallberg är gymnasielärare engelska och franska, fil.mag. i specialpedagogik och författare till böckerna Formativ bedömning praktiken - från förmedling till förståelse, Återkoppling för utveckling - från förmedling till handledning och Att sätta betyg - en berättelse från ett kollegierum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lektionsdesign : en handbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lektionsdesign
    Annika Franzén, 28 juni 2019

    LÄTTfattade tips att börja m för en nybliven lärare. För fördjupning kan vidare läsning ske utifrån forskning som författaren hänvisar till.

  2. Så inspirerande

    Jag tyckte att det var en matnyttig bok, med mycket inspiration. Tydlig och lätt att ta till sig. En bok man som lärare kan använda som stöd i undervisningen för att kunna differentiera den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Wallberg