Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-03-19
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Lektionsdesign : - en handbok
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Emia
ISBN
9789177411215
Lektionsdesign : en handbok (häftad)

Lektionsdesign : en handbok

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-03-19
339

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Lektionsdesign - en handbok

Författaren Helena Wallberg vill ersätta ordet lektionsplanering med lektionsdesign. Planering för tankarna till en färdig produkt, ett lektionsupplägg som eleverna ska ta emot. Design sätter processen i centrum och kan leda oss till insikten att upplägget av en lektion bör omfatta så mycket mer än bara innehåll och uppgifter kopplade till kursplanen.

Handboken ger konkreta tips, idéer och aktiviteter för en design som möjliggör en undervisning som möter olikheter samtidigt som den främjar delaktighet. Den ger också verktyg och reflektioner som kan användas i det kollegiala lärandet.

Boken går tydligt igenom lektionsdesignens alla faser och ägnar även ett kapitel åt det kollegiala lärandet.

I stället för att göra olika speciallösningar för att få med alla elever kan en differentierad undervisning hjälpa oss att hantera ibland motstridiga krav på undervisningen. Det innebär att redan från början organisera arbetet i klassrummet efter den verklighet vi möter. Genom att vara tydliga, klargöra våra förväntningar för eleverna och erbjuda flera olika sätt att ta sig an en uppgift får alla elever oavsett förutsättningar, en chans att lära.

Helena Wallberg är gymnasielärare engelska och franska, fil.mag. i specialpedagogik och författare till böckerna Formativ bedömning praktiken - från förmedling till förståelse, Återkoppling för utveckling - från förmedling till handledning och Att sätta betyg - en berättelse från ett kollegierum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lektionsdesign : en handbok
 2. +
 3. Lektionsdesign i praktiken : före, under och efter lektionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lektionsdesign i praktiken : före, under och ef... av Helena Wallberg (häftad).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Lektionsdesign : en handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa tänkbara boken
  FrokenE, 2 maj 2022

  En handledningsbok med konkreta exempel och tydliga instruktioner för att bygga en lektion eller ett arbetsområde! Kommer tipsa fler om att läsa boken!

 2. Bra bok som kan användas direkt i undervisningen
  Karin Asplund, 3 september 2021

  Bra bok som ger en verktygen för att jobba med differentierad undervisning i skolan med många praktiska exempel och övningar. Min enda kritik är att det saknas avsnitt för hur man lägger upp lektioner med klassiska föreläsningar och kopplar dessa till kursmålen.

 3. Dyr men användbar
  Simon Torffvit, 9 mars 2021

  Väldigt kompakt, läsvänlig och nyttig bok för lärare fylld av tips och instruktioner för lektionsupplägg. Boken är dock kort, och inte värt de över 300 kronor som de frågar efter nu. Frustrerande dyrt, eftersom det är en obligatorisk bok för många studenter. Ser du den på rea för halva priset så rekommenderar jag den.

 4. Lektionsdesign
  Annika Franzén, 28 juni 2019

  LÄTTfattade tips att börja m för en nybliven lärare. För fördjupning kan vidare läsning ske utifrån forskning som författaren hänvisar till.

 5. Så inspirerande

  Jag tyckte att det var en matnyttig bok, med mycket inspiration. Tydlig och lätt att ta till sig. En bok man som lärare kan använda som stöd i undervisningen för att kunna differentiera den.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Helena Wallberg