Expressiva dansuppdrag : Utmanande läruppgifter i ämnet idrott och hälsa (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Malmö Studies in Sport Sciences (del 23)
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2016-11-06
Förlag
idrottsforum.org
Medarbetare
Eriksson, Kjell E. (form)
Dimensioner
218 x 145 x 20 mm
Vikt
217 g
SAB
Eabr
ISBN
9789185645237
Expressiva dansuppdrag : Utmanande läruppgifter i ämnet idrott och hälsa (häftad)

Expressiva dansuppdrag : Utmanande läruppgifter i ämnet idrott och hälsa

Häftad Svenska, 2016-11-06
296
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skolans ämne idrott och hälsa är i fokus i denna avhandling. Ämnet har kritiserats för att vara prestations- och tävlingsinriktat och att undervisningsinnehållet delvis liknar formaliserade idrotter utanför skolan. I en pedagogisk intervention deltog fyra lärare i ämnet idrott och hälsa samt 68 högstadieelever på en skola. Ett sammanhållet danstema med utgångspunkt i Rudolf Labans rörelseramverk skapades för att uppmärksamma rörelseupplevelser och estetiska uttryck. Torun Mattsson använder multipla metoder i form av videoobservationer av undervisningen, intervjuer med lärarna och elevers narrativ i loggböcker för att belysa frågeställningarna från olika håll. Med utgångspunkt i pragmatismen analyserar hon lärares och elevers meningsskapande processer, samt belyser och diskuterar förändringar och utveckling i lärares undervisning och elevers lärprocesser. Vad sker i idrottslärares undervisning, och vilka erfarenheter gör de när expressiva dansuppdrag iscensätts i ämnet idrott och hälsa? Vad upplever elever, och hur beskriver de det som sker i undervisningen?

Expressiva dansuppdrag: Utmanande läruppgifter i ämnet idrott och hälsa riktar blicken mot dessa frågor. I boken diskuteras undervisningens utformning och innehåll samt beaktandet av estetiska lärprocesser i en kroppslig praktik. Vidare diskuterar Torun Mattsson elever som aktörer, samt risk och vanor som förändringspotential i undervisning.

Torun Mattsson är verksam vid Institutionen för idrottsvetenskap på Malmö högskola. Hennes huvudsakliga verksamhetsområden rör didaktiska frågeställningar kopplat till skolämnet idrott och hälsa. Hon undervisar bland annat i dans för studenter på lärarutbildningen. Detta är Torun Mattssons doktorsavhandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Expressiva dansuppdrag : Utmanande läruppgifter i ämnet idrott och hälsa
  2. +
  3. Den svenska sporthjälten : kontinuitet och förändring i medieberättelsen  om den svenska sporthjälten från 1920-talet till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenska sporthjälten : kontinuitet och förä... av John S Hellström (häftad).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »