Allt som händer inuti : om tankar och känslor från A till Ö (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2019-08-23
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Lundholm Moberg, Annika (form)
Illustratör/Fotograf
Annika Lundholm Moberg
Dimensioner
213 x 162 x 15 mm
Vikt
384 g
SAB
uDo
ISBN
9789132210600
Allt som händer inuti : om tankar och känslor från A till Ö (inbunden)

Allt som händer inuti : om tankar och känslor från A till Ö

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-23
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fler och yngre barn än någonsin söker sig till barn- och ungdomspsykiatrin i Sverige. Både barn och föräldrar vågar be om hjälp. Det är bra. Men innebär psykisk ohälsa att man "bara" mår dåligt eller att man faktiskt är sjuk?
Barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran har länge saknat en bok som handlar om hur man mår, med ett direkt tilltal till barnet. Nu har hon skrivit en: "Barn ska kunna få svar på frågor om sina känslor men boken ska också vara en hjälp för föräldrar som vill prata om känslor och psykisk hälsa med sitt barn. Ett stöd i vardagen. Om både barn och föräldrar lär sig lite mer om vad som är helt rimliga upp- och nedgångar i måendet, så förstår man också när det är dags att söka hjälp. Boken peppar och ger enkla 'nycklar' till vad man kan göra själv när något svårt eller när det är dags att våga be om hjälp."
Boken är faktagranskad av en barn- och ungdomspsykiater.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt som händer inuti : om tankar och känslor från A till Ö
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Allt som händer inuti : om tankar och känslor från A till Ö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Allt som händer inuti
  Anna Jerner , 7 oktober 2021

  En väldigt innehållsrik bok. Lätt att läsa och förstå. Och jag rekommenderar den till alla som har barn eller jobbar med barn. Även till alla som har intresse att lära sig hur kroppen fungerar i olika situationer.

 2. Bra och viktig bok
  Gustavs bokhylla, 27 juli 2020

  Detta är verkligen en fin och viktig bok som tar upp många ämnen som kan vara svåra att prata om eller ställa frågor kring.

  En bok som borde finnas i alla skolbibliotek.

 3. Full av strategier och tips!

  I denna bok har Ahangaran som är legitimerad psykolog med lång erfarenheten inom barn- och ungdomspsykiatrin byggt upp en annorlunda ABC-bok.
  Varje bokstav har ett eget kapitel med olika ämnen som berör ens mående på olika sätt. T.ex B för blyg, F för familj, I för ilska, M för mobbning, O för oro, V för våg berätta, Å för ångest.
  I en tid där fler barn än någonsin mår dåligt så känns denna bok som ett fint bidrag i barnboksutgivningen.

  Det märks att Ahangaran är van att f... Läs hela recensionen

 4. Viktig bok!
  Villivonkansbooks, 10 oktober 2019

  Allt som händer inuti är skriven av psykologen Reyhaneh Ahangaran och riktar sig till barn från 9 år och uppåt. Författaren har själv lång erfarenhet från arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin men även som psykolog på Utbildningsradion, P3, flera psykologipoddar och som sexualupplysare på RFSL. Jag är glad att författaren delar med sig av sina erfarenheter i denna viktiga bok.
  Boken tar upp allt som händer inom oss som t.e.x. blyghet, ilska, hemligheter, oro, stress, ångest, mobbing oc... Läs hela recensionen

 5. Klokbok!
  Per Anders Jonasson, 2 oktober 2019

  Boken jag önskar att alla barn och föräldrar fick läsa! Respektfull ton, helt utan den annars vanliga "ambitionen" att "sänka sig till barnens nivå". Här tilltalas barnen som jämlikar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Reyhaneh Ahangaran

 • Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

  Reyhaneh Ahangaran

  Ibland är man ledsen utan att förstå varför, ibland är man så glad att man inte kan sluta skratta, ibland är man så orolig att man får ont i magen ... och då hjälper det nästan alltid att sätta ord på hur det känns! Reyhaneh Ahangaran, barnpsykolo...

 • Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) : känsloboken 2

  Reyhaneh Ahangaran

  Vad är meningen med livet? Varför får inte jag bestämma över allt själv? Vad händer i framtiden? En del frågor är lätta att svara på, som ett mattetal eller vilken favoritfärg man har. Men så finns de där riktigt kluriga frågorna. De som inte allt...