Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2017-08-16
Förlag
Max Ström
Översättare
Hans-Jacob Nilsson, Åsa Jonason
Medarbetare
Stenbeck-Ramel, Amelie (form)
Dimensioner
245 x 185 x 25 mm
Vikt
910 g
SAB
uOhj
ISBN
9789171264282
Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor (inbunden)

Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor

(50 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-08-16
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 21 december kl. 13:00 för leverans innan julafton - läs mer
Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder - hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.

Denna bok har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den finansierades ursprungligen genom Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord som den mest förbeställda boken genom tiderna.

Boken har illustrerats av sextio kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn, och presenterar hundra fantastiska kvinnor, bland andra Ada Lovelace, Malala, Elizabeth 1, Serena Willams, Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren. Kvinnor från förr och nu som - mot alla odds - har uppnått otroliga resultat och ändrat historiens lopp.

Elena Favilli är en prisbelönt journalist och medieentreprenör. Francesca Cavallo är en prisbelönt regissör och författare - detta är hennes sjunde barnbok.

"Ett måste på nattduksbordet för varje flicka eller ung kvinna." Forbes Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor
 2. +
 3. Malala : flickan som stod upp för rätten att gå i skolan och förändrade världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Malala : flickan som stod upp för rätten att gå... av Malala Yousafzai, Patricia McCormick (inbunden).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ingenting är omöjligt!
  Lena , 7 december 2017

  Köpte den till två av barnbarnen, men blev så glad i den att jag kommer att köpa en till mig själv också. Bra särskilt för unga flickor att bli boostade av historierna om starka tjejer och kvinnor som åstadkommit så mycket.

 2. Starka tjejer
  Lisa, 2 november 2017

  Bra bok om starka tjejer. Min 8-åring älskar den. Jag skulle dock önska att den hette Godnattsagor OM rebelltjejer istället.

 3. Skapar ringar på vattnet
  Katja Helena Bednarz, 17 oktober 2017

  En bra och lättillgänglig bok med viktiga och modiga tjejer. Min dotter, 9 år, suger i sig jäklar anamma när vi läser och hon har t o m tagit med boken till sin klass där de läst några av historierna och fått till väldigt bra diskussioner!

 4. Vilken pärla
  Lollo, 25 september 2017

  Passar alla barn både tjej som kille. En fantastisk bok som presenterar starka, kvinnliga förebilder på ett inspirerande vis. Som extra plus så är det superfina illustrationer till varje personporträtt.

 5. Inspirerande förebilder
  Eva Persson, 19 september 2017

  Mycket inspirerande bok och fantastiskt att belysa alla kvinnor i vår historia och samhälle som bidragit. Förebilder för mina tjejer som de kan relatera till och se sina egna möjligheter

 6. Så inspirerande
  Margaretha, 26 augusti 2017

  Verkligen en inspirerande blandning av berättelser. Både jag och min dotter älskar att läsa i den här boken. Det här är en bok för tjejer i alla åldrar!

 7. En inspirerande bok för små som stora!
  Angelina, 24 augusti 2017

  Min 7-åriga dotter ville först inte läsa den, så den låg i några dagar. Sedan började hon att bläddra och titta på bilderna, sen läste hon historierna. Nu vill hon höra en historia varje kväll av mamma eller pappa!

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berät...