Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Stopp! Min kropp!
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2020-10-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Länge Leve (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Borgelöv
Dimensioner
225 x 200 x 10 mm
Vikt
440 g
SAB
uVndpb
ISBN
9789179753504
Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter (häftad)

Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-10-05
199

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En angelägen, lättläst och inspirerande bok om integritet och samtycke för barn. Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen, vet hur man pratar om svåra saker med barn och hur viktigt det är att inte väja för deras frågor och funderingar.

Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och består av fem teman. Varje tema är fristående och består av en lättläst berättelse och kluriga fakta- och frågeuppslag där barn och vuxna kan interagera med bokens budskap. De fem teman som ingår är Jobbiga och lätta känslor, Min alldeles egna kropp, Stopp! Min kropp!, Det här är förbjudet, samt Bra och dåliga hemligheter. Boken kan läsas från pärm till pärm eller som en uppslagsbok att återkomma till.

Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som togs fram av Rädda Barnen 2013, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om dessa frågor rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lär barnen också att förstå och respektera någon annans Nej.

Boken är skriven i samarbete med Henrik Backberg och Rädda Barnen, som i sin tur arbetat nära barn i framtagandet. Maria Bogelöv står bakom de färgglada och uttrycksfulla illustrationerna.

För den som vill veta mer om begreppet Stopp! Min kropp! eller prata vidare med barnen så finns diskussionsfrågor och mer information i boken. Där finns också länkar till ett gediget lågstadiematerial som är användbart för skolans arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter
 2. +
 3. Lilla boken om Stopp! Min kropp!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla boken om Stopp! Min kropp! av Hanna Thermaenius, Åsa Karsin (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig läsning
  Johanna, 18 januari 2021

  Den här boken borde alla föräldrar läsa tillsammans med sina barn i skolåldern!
  Fina berättelser med bra eftertankar och tips som är lätta att diskutera med barnet. Många tar kanske för givet att barn ska förstå och kunna välja rätt själva, men den här boken visar hur lätt det är att lita på fel person eller tänka att andra har rätt.

 2. Viktig bok
  Farmor, 26 oktober 2020

  Tar upp viktiga ämnen på ett bra sätt ! Fina illustrationer ! Man kan läsa tillsammans med barn ! Underlag till bra samtal !

 3. Superbra!

  Stopp! Min kropp! har bland barn blivit ett
  välkänt begrepp för att värna sin kroppsintegritet och rätt att säga ifrån.
  Med detta tema har skaparna gjort en bok för att stötta vuxna att våga prata med barn om känsliga ämnen. Genom
  gemensam läsning av denna bok skapas en gemensam bas att samtala om. Detta för att i förlängningen stärka barn och ge barn kunskapen om att det alltid är okej att vända sig till vuxna och berätta om dåliga hemligheter.
  I boken berör man fem stycken... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Lilla boken om Stopp! Min kropp!

  Hanna Thermaenius, Åsa Karsin

  I samarbete med Rädda Barnen har bilderboksskaparen Åsa Karsin gjort en efterlängtad Stopp! Min kropp!-bok riktad direkt till de små barnen. En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon ...