Människan och läsandet : aspekter på en livsavgörande aktivitet (inbunden) NY
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2024-05-20
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Medarbetare
Luthersson, Peter (förf.) / Olsson, Anders (förf.) / Pennlert, Julia (förf.) / Svenbro, Jesper (förf.) / Wikander, Ola (förf.) / Leo, Patric (form)
Dimensioner
246 x 174 x 20 mm
Vikt
662 g
SAB
G,Eaaca
ISBN
9789189069497

Människan och läsandet : aspekter på en livsavgörande aktivitet

Inbunden,  Svenska, 2024-05-20
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Så länge människan har skrivit har hon också läst. Men vilka olika sorters läsning finns det och hur har läsningen förändrats genom tiderna? Hur påverkas det litterära läsandet av den digitala verklighet som vi nu lever i, där ett oändligt flöde av underhållning ständigt pockar på vår uppmärksamhet i de digitala enheter vi bär runt på?

Antologin Människan och läsandet ser närmare på dessa och andra frågor kring läsning ur olika perspektiv. I bokens tre partier Tecken, skrift, läsande , Heliga böcker samt Läsande och tolkning finns en samling tankeväckande essäer med hög aktualitet. Vi får läsa om de äldsta skriftsystemen och skriftens betydelse; det handlar bland annat om läsandet som medskapande aktivitet, om kanon, om Litteraturbanken som klassikerprojekt och om läsning som vetenskaplig och kritisk profession. Joel Halldorf skriver om bibelläsning och dess betydelse för politik, kultur och etik i Sverige, Rebecka Kärde tittar på kritikerns roll som läsare och Kristoffer Leandoer ställer frågan om huruvida litteraturen är en existensform.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människan och läsandet : aspekter på en livsavgörande aktivitet
  2. +
  3. Med skuldkänslan som drivkraft : om svenska Israelvänner och västfiender

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med skuldkänslan som drivkraft : om svenska Isr... av David Andersson (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »